Over ons

Welkom op de website van Lucasa Design.

 

Lucasa Design is de specialist als het gaat om steigerhouten meubelen. U kunt op deze site onder het blokje Diversen ook terecht voor maatwerk kasten,verandas,keukens en nog veel meer. 

Ik ben Lucas van der Hulst. Ik werk al ruim 25 jaar als meubelmaker/timmerman. Ik heb van mijn passie mijn werk kunnen maken. Eerst heb ik 14 jaar voor een werkgever gewerkt. Maar na een tijdje kwam ik er achter dat ik meer wilde. Ik wilde andere dingen maken dan dat er zoveel van was.

 

Het begin

Ik begon voor mezelf . Dat was een hele andere wereld die ik instapte. Er moest hard gewerkt worden maar, ik kon gaan maken wat ik graag wou maken. Het begon met verbouwingen in de bouw van groot tot klein. Nu dit allemaal naar wens van de klant ging,wilde ik meer. Ik huurde een ruimte die ik stap voor stap inrichte met diverse machines. Nu had ik mn eigen ruimte. Er kwam geleidelijk aanvragen voor maatwerk kasten. waarna al snel diverse keukens volgden. Nu deze ook allemaal naar tevredenheid van de klant waren opgeleverd kwam het volgende op mn pad.

 

Steigerhouten meubelen

Ik kreeg een opdracht om een steigerhouten buitenbank te maken. Ik had alle materialen gehaald die ik nodig had en begon met frisse moed. Toen de bank bijna klaar was wist ik wat mijn volgende passie zou gaan worden. Steigerhouten meubelen. Maar daar zijn al zoveel aanbieders van dacht ik. Ja klopt, maar ik kan hier meer mee. Zo begon ik diverse meubelen te maken maar voor binnen ging ik steigerhout gebruiken dat ook echt in de droogkamers is terug gedroogd tot een 8 a 10 % vochtigheid. Ik verlijm en deuvel de delen aan elkaar waardoor je voor binnen meubels kan maken die voor 98% ook echt heel blijven. Mijn doel was bereikt. Steigerhout voor binnen dat niet vol met kieren zit na een aantal dagen/weken als het in de woning staat.

Voor buiten ben ik hout gaan gebruiken die een iets hogere vochtigheid heeft. Dit omdat er buiten ook echt weers schommelingen zijn waar ik tussen in wou gaan zitten. Maar ook hier verlijm ik de meeste delen. Hier heeft het hout veel meer te leiden en om dit zo lang mogelijk goed te houden is het het beste om de meubels elk jaar een behandeling te geven. 

 

 

© 2016 - 2024 Lucasa Design | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel